OEM & ODM PROSES

OEM

OEM merupakan ringkasan kepada “Original Equipment Manufacturer.” yang bermaksud sesuatu produk dikilangkan oleh seseorang untuk orang lain di bawah jenama orang tersebut. OEM ini amat mudah , sebagai contoh , Sekiranya anda ingin mengeluarkan produk kosmetik jenama anda sendiri , anda tidak perlu kilang. Anda boleh minta kilang sedia ada mengeluarkan produk tersebut dengan meletakkan jenama anda di produk itu. Sama seperti kilang KOSMETIKSENDIRI, Kilang kami sedia menerima kedatangan anda dengan tangan terbuka.

 

ODM

Yang dimaksud dengan perusahaan ODM (Original Design Manufacturer) adalah suatu perusahaan atau organisasi yang merancang dan memproduksi produksi (komponen ataupun barang jadi) sesuai dengan spesifikasi yang ditentukan oleh perusahaan pembeli. Produk yang diproduksinya tersebut kemudian dijual ke perusahaan pembeli. Perusahaan pembeli tersebut memasarkan produk tersebut dibawah jenama mereka sendiri

 

Apakah kebaikan OEM?

  1. Anda tidak perlu buka kilang untuk keluarkan produk.
  2. Kos pengeluaran produk permulaan agak rendah, di antara RM7K – RM50K bergantung kepada jenis produk.
  3. Pengeluaran lebih cepat. Dari proses formulasi sehingga pengeluaran, tidak sampai dua bulan.
  4. Oleh kerana ia dikilangkan oleh syarikat besar, persijilan seperti halal, HAACP, MESTI, GMP dan lain-lain sedia ada atau boleh diperolehi dengan mudah.
  5. Anda tidak memerlukan pekerja pengeluaran, fokus kepada pemasaran.

BEGITU SENANG UNTUK ANDA MEMILIKI PRODUK SENDIRI DAN BERURUSAN DENGAN KAMI!!!

POSSSTERRR

 

 

HUBUNGI KAMI

Kami sedia membantu anda dan memberi khidmat nasihat secara percuma!